Eerste Virga Jessestoet uitgeregend

Chretien Paesen

Het is niet goed begonnen met de zevenjaarlijkse Virga Jessestoet. Na enig aarzelen besloot de organisatie zondagnamiddag om de stoet niet te laten vertrekken. Wat men gevreesd had - aanhoudende regen - kwam uit en de toeschouwers die waren opgedaagd, waren eraan voor de moeite.

Op de beide tribunes die de doorgang van de stoet links en rechts flankeren, prijkten honderden regenschermen. De eigenaars konden even na het afblazen hun betaalde zitplaatsen verlaten.

Van de begeleiders kregen de tribunezitters te horen dat hun tickets niet geldig zijn voor een van de volgende optochten van de Virga Jessestoet. Wie een ticket voor de tribune had, kan dat tot eind augustus gebruiken voor een gratis bezoek aan een van de Hasseltse musea. Een beslissing die her en der op gemor werd onthaald.

UPDATE

Tijdens een persconferentie zondagavond vernamen we dat pas donderdag wordt beslist of er een vijfde, extra ommegang komt tijdens deze Virga Jessefeesten. “Donderdag gaan we met het comité aan tafel zitten om te overleggen of het mogelijk is,” aldus Guido Breban, voorzitter van het Virga Jessecomité.

De volgende ommegang vindt plaats op woensdag 18 augustus om 19.30 uur.

Chretien Paesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer