Vlooienmarkt op Banneuxwijk

Print
Vlooienmarkt op Banneuxwijk

Vlooienmarkt op Banneuxwijk

Hasselt -

Ieder jaar opnieuw wordt in de Banneuxwijk een vlooienmarkt georganiseerd. Dit jaar vindt deze plaats op 7 augustus. Onder de echte rommelmarktliefhebbers zijn er weinigen die er nog niet geweest zijn en nog minder die er nog nooit van hoorden…

Niet enkel Vlamingen, maar ook Walen, Fransen, Duitsers en Engelsen komen voor deze gelegenheid speciaal naar Hasselt.

De succesrijke vlooienmarkt die nu al 680 standhouders telt, is begonnen als een kinderrommelmarkt op het speelterrein van ‘De Toverfluit’.

Meer dan 30 jaar geleden had de standhouder een gemiddelde leeftijd van 13 jaar en was het doel om een centje bij te verdienen voor een klein extraatje op de kermis. Ondertussen beslaat deze rommelmarkt een terrein van 3 km wandelroute en komen de standhouders vanuit alle uithoeken van België en zelfs verder.

Succes

Het succes van de vlooienmarkt van de Banneuxwijk wordt verklaard door een combinatie van kleine dingen. Een eerste, toch wel belangrijk onderdeel, is de gezellige sfeer die gecreëerd wordt door de buurtbewoners zelf. Hun enthousiasme en medewerking zorgen ervoor dat de vlooienmarkt een aangenaam karakter krijgt waartoe velen zich aangetrokken voelen.

Een tweede onderdeel is het algemene verloop van de vlooienmarkt. ’s Morgens vroeg om 7 uur kunnen de standhouders op hun vrij gekozen standplaats beginnen uitpakken. En vanaf 8 uur kunnen ze tegen betaalbare prijzen genieten van een kopje koffie en spek met eieren.

Maar niet enkel voor de standhouders is deze vlooienmarkt aantrekkelijk. Ook de bezoekers kunnen, op sommige plaatsen begeleidt door indiaanse muziek, genieten van een zomerse wandeling in de gezellige straten van de Banneuxwijk. Voor zij die even willen uitrusten zijn er terrasjes waar hotdogs en frisdrank aangeboden worden tegen economische prijzen.

Foto’s van de voorgaande jaren kan u hier bekijken.

Praktische info

Tel: 011/23 26 12 - gsm 0474/517229

www.vlooienmarktbanneuxwijk

Vital Hermans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio