Beatcontrol: jong geweld op Minefest!

Print

Beatcontrol: jong geweld op Minefest!

Heusden-Zolder -

Zaterdag 10 juli vindt op het marktplein van Heusden-Zolder de eerste editie van ‘Minefest’ plaats. Minefest is een gloednieuw concept bestaande uit vier podia en meer dan dertig artiesten, met naam en faam, zoals Squadra bossa ft Buscemi, Ed & Kim, Goldfox, alsook ‘local talent’ Beatcontrol.

“Het is een hele eer om op Minefest te staan tussen al deze grote namen”, aldus Wim Houben van Beatcontrol.

“Bij deze ook special thanks aan Minefest om ons deze kans te geven! Dit smaakt naar meer; we willen we in de toekomst zeker nog eens proeven van zulke grote evenementen en zo ooit de top te bereiken.”

Het dj-duo, bestaande uit Tom Schoofs (18) en Wim Houben (18), beiden uit Zolder, bestaat nog niet zo lang, toch kende het al een indrukwekkende opmars.”Eerst begon het met enkele lokale Chirofuiven. Dat ging vlot en zo belandden we bij PartyPetit en Kunstbende, waarbij we zelfs over heel Vlaanderen de finale haalden. Tegenwoordig krijgen we veel aanbiedingen om op feestjes te draaien, soms zelfs te veel.”

Tom Schoofs begon al van jongs af aan met geluidsinstallaties en muziek te werken. Op dat vlak is hij een bron van kennis. Wim Houben begon pas een 2-tal jaren geleden te mixen, toen nog met beperkt materiaal..Maar hij stak veel op van het dj-duo ‘We Are Not Cliché’, mannen waar hij veel bewondering voor heeft.

De twee leerden elkaar kennen via Chiro Zolder, ze deelden de passie van het mixen en van het één kwam het ander… zo ontstond Beatcontrol.

Experimenteel

Beatcontrol staat bekend voor hun unieke, iets wat aparte stijl. Vandaar dat ze zaterdag ook op de experimental stage zullen spelen.

“We krijgen vaak positieve commentaren omdat onze stijlen eigenlijk niet op dezelfde lijn liggen. Dit zorgt echter voor heel wat creatieve mogelijkheden. Dat kan je dus geen nadeel noemen.

“Wij brengen voornamelijk wat afwisseling tussen house en elektro. We zijn ook niet zo gehecht aan effecten,’keep it simple’, maar wel met een zekere schwung natuurlijk!

“Er zijn zo veel dj’s in Limburg; door origineel te zijn proberen we ons uit de massa te wringen”, vindt Tom Schoofs.

“Als ik eerlijk mag zijn, zegt Wim Houben, “is draaien het fijnste wat ik me kan voorstellen. De kick die je krijgt wanneer een massa volk op uit de bol gaat, is waanzinnig. Daarom is het nooit leuk om een setje te beëindigen. Maar het blijft altijd heerlijk nagenieten!”

Beatcontrol is zaterdag van 18.30 tot 19.25 uur in actie op het podium van de MINEXperiments.

Meer info over Minefest op www.minefest.be.

Sander Carollo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio