VCLB Bilzen wint eerste editie CM-fit voor bedrijven

Onder de noemer ‘CM-fit’ organiseert de CM allerlei activiteiten en cursussen rond gezonde voeding en beweging.  In 2010 was het moment aangebroken om hiermee ook naar bedrijven te stappen.

Jean-Paul Hollants, diensthoofd Gezondheidspromotie: “Ons CM-fit aanbod voor individuele leden werd de jongste jaren stevig uitgebouwd.

cmlimburg

Hiermee wil de CM mensen overtuigen van het belang van gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. We willen namelijk als CM ook een ‘gezondheidsfonds’ zijn. Met CM-fit voor bedrijven hebben we een nieuwe doelgroep aangeboord. We organiseerden bijvoorbeeld in het verleden fitheidsmetingen op gezondheidsbeurzen of sportieve evenementen. Maar daarmee bereik je natuurlijk niet iedereen. Daarom hebben we bedrijven uitgenodigd om in te schrijven op CM-fit voor bedrijven.”

Dit programma bestaat uit twee fitheidsmetingen waarbij onder andere gewicht, bmi en het vetpercentage in het lichaam worden gemeten. De deelnemer krijgt tips op maat om zijn gezondheid te verbeteren. Na de tweede meting wordt de vooruitgang in kaart gebracht en krijgt de deelnemer nog een aantal adviezen om de gezonde levenswijze vol te houden.

298 kilogram

In totaal tekenden 11 bedrijven in voor CM-fit voor bedrijven. 252 werknemers verloren daarbij in totaal 298 kilogram. Jean-Paul Hollants: “We zijn erg tevreden met de resultaten. Het gemiddeld aantal verloren kilo’s is misschien niet spectaculair, maar dat is ook niet onze hoofdbedoeling. Belangrijker is dat we de deelnemende werknemers hebben kunnen overtuigen van een gezondere levenswijze. Dat is ook veel beter vol te houden dan een crashdieet waarna je een jojo-effect ziet. Gezond leven hoeft helemaal geen opgave te zijn, dat is de belangrijkste boodschap die we willen meegeven.”

VCLB Bilzen werd als eindwinnaar bekroond en ontvangt 15 keer een fruitpakket van 10 kg. Het eerste pakket werd overhandigd door Jan Schrijnemakers, algemeen directeur van CM Limburg en Ben Swinnen, medewerker van de dienst Gezondheidspromotie van het ziekenfonds.

Stijn Vaesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio