Roularta herschikt businessbladen

Roularta vernieuwt haar businessbladen. Het maandblad Bizz wordt bij Trends gevoegd. Cash en Moneytalk worden samengevoegd tot een nieuw, apart magazine.

Bizz, gericht op starters en jonge bedrijven, verscheen maandelijks. Vanaf 16 september wordt het samengevoegd bij Trends, op wekelijkse basis dus, als vierde rubriek in Trends.

belga.be

De merknaam Bizz wordt wel behouden. Ook Cash en Moneytalk slaan vanaf 16 september de handen in elkaar, onder leiding van Steven Vandenbroeke. Cash, dat een rubriek van Trends is, gaat samen met Moneytalk en zal wekelijks verschijnen. Moneytalk is een personal finance blad en verschijnt nu maandelijks. Het vernieuwde magazine Cash/Moneytalk moet het referentiemagazine voor geld worden, aldus Roularta. Het zal samen met Trends worden aangeboden, en ook los verkrijgbaar zijn. Roularta mikt met de nieuwe formule op een grotere verspreiding dan vandaag van Trends, dat 314.000 lezers heeft. Roularta lanceert eveneens een nieuw "totaal" abonnement van Trends met de papieren versie op donderdag en de digitale versie via internet, iPhone of iPad. Volgens Ann Goovaerts, hoofdredacteur van Trends, kan met de nieuwe formule nog beter ingespeeld worden op de actualiteit. De nieuwe formule zal met de bestaande ploeg worden uitgewerkt. Er verdwijnen dus geen banen.