VTM - Sportnieuws

Ik was de mening toegedaan dat de sportdienst van van om het even welk media (visueel, gesproken of geschreven) tot doelstelling had het belangrijkste sportnieuws zo objectief mogelijk te berichtten. Dat dit voor de Belgische sportpers vrij behoorlijk lukt hoeft geen verwondering te wekken afgezien van enkele commerciële belangen. Wij hebben in het algemeen over vrij goede sportjournalisten.

Ruttens Frans - 3500 HASSELT

Dat woensdag 08.01.03 NOLIKO MAASEIK voor een Europese stunt zorgde door voor de tweede maal in korte tijd vice-europees kampioen Piraeus Athene in de championsleague volleybal te verslaan. Dat deze Limburgse ploeg ongeslagen aan de leiding staat en vrij veel kans maakt om door te stoten tot de kwartfinales mag voor iedere sportliefhebber duidelijk zijn. Dat deze wedstrijd voor een vol huis gespeeld werd met meer dan 4.000 enthousiaste supporters die hoogstaand volleybal hebben gezien hebben de media overtuigend gebracht.

Spijtig heb ik moeten vaststellen dat de VTM-SPORTDIENST hiervan geen melding maakte in VTM-laat van 08.01.03 en ook niet in het VTM-nieuws van 09.01.03.

Dat dit meermaals gebeurt is ergerlijk, schandalig en een nieuwsdienst onwaardig. Dit getuigt niet alleen van weinig sportintelligentie maar ook een gebrek aan respect voor de zeer knappe prestaties van een knap team. Daarenboven getuigt het van een gebrek aan respect als sportnieuwsdienst voor een ganse provincie. In "de Limburg"

begrijpt men vandaag wel waarom die kijkcijfers van deze commerciële zender verder achteruit gaan. Ik hoop dat de verantwoordelijken van deze zender hun verantwoordelijkheid durven nemen en hieruit de gepaste conclusies trekken, of vinden zij het ook belangrijker nieuws dan Koen Wauters ergens in het zand een wiel stuk rijdt?

Ik durf alle Limburgse sportliefhebbers op te roepen, stem niet meer af op een zender die de prestaties van uw sportmensen niet naar waarde weet te schatten.

En voor de echte volleyballiefhebbers op 15.10.03 speelt NOLIKO MAASEIK hun laatste thuiswedstrijd in de CL, opnieuw allen naar de EXPODROOM, opnieuw met meer dan 4000 enthousiaste aanhangers achter onze sporters, ambiance verzekerd.