Pensioenen verhoogd

Wordt het niet hoog tijd dat er een eerlijke aanpassing komt van de lage pensioenen. Volgens mij is het al veel te laat.

Marcel Nulens, vrijwilliger ziekenzorg - Zonhoven

De grote groep gepensioneerden en bejaarden worden nu gestraft omdat ze een klein pensioen hebben. Ze krijgen een paar euro opslag en verliezen daardoor hun WIGW-statuut. Dus meer betalen voor geneeskunde en medicatie. En wat nu met de tarieven van abonnementen-gesprekken langs de telefoon. Het is toch het onmisbare toestel dat de mogelijkheid biedt om toch een beetje contact te hebben met vrienden en familie.

Die diensten moeten nu duur betaald. Dagelijks bieden de telefoonmaatschappijen, volgens hen toch, zoveel gratis en voordelig aan.

Waarom worden de reeds jaren voorbijgestreefde plafonds van het WIGW-systeem niet drastisch verhoogd, zodanig dat meerderen in plaats van minderen wat voordelen zouden krijgen.

Denk toch maar eens aan de ouderen en biedt hen wat fatsoenlijke voordelen aan! Dat kan alleen maar als de beste reclame overkomen en bewijst dat niet alleen de laatste moderne snufjes van de techniek van groot belang zijn!