Op de fiets door Genk

Remmen gecontroleerd en fietsbanden opgepompt? Ja, dus ik ben helemaal klaar voor een “fietstocht door mijn stad”. Ik vertrek in Winterslag en fiets richting het huis van mijn vriendin. De  eerste kilometer was daarmee al een feit.

giovannibartoli

Samen hadden we onze route al uitgestippeld en we hadden afgesproken dat we binnen Genk gingen blijven. Het weer was in ieder geval een meevaller: geen regen en een heerlijk zonnetje.

Onze eerste gezamenlijke halte was het kerkhof in het centrum van Genk. Wekelijks ga ik onze dierbaren herdenken, maar het was de eerste keer dat ik dit met de fiets deed. We zetten onze tocht verder en fietsten tot bij de Molenvijvers, ook in Genk centrum. Een prachtig park waar de vele eendjes leven brengen, een park waar je je verstand op nul kunt zetten en gewoon ontspannen. We hebben onze fiets niet laten staan en zijn gewoon door het park gefietst. Afstappen deden we enkel om prachtige foto’s te nemen. Na genoten te hebben van de Molenvijvers zaten we al aan de helft van onze zeventien kilometer. We wouden nog niet naar huis dus maakten we een “tourke” in het nieuwe Genk dat natuurlijk ook fietsvriendelijk is.

Eindelijk was het tijd voor een drink -en plaspauze. We stopten bij het “stadscafé” en dronken er een lekkere frisse cola. Het werd tijd om naar huis te gaan en nog niet vertrokken zag ik een zeer mooi bloemetje. Het was geel en viel zeer goed op tussen het mooie groen gras. Ik kon het niet laten ook daar een mooie foto van te nemen. Na welgeteld drie uurtjes kwamen we terug thuis. We hadden een prachtige dag gehad.

Ik vond de fietstocht een zeer leuke ervaring. Je weet nooit wie je gaat tegenkomen of wat je gaat meemaken. Uiteindelijk is het een zeer rustig fietstochtje geworden. De foto’s die ik heb gemaakt vertellen iets meer over Genk. Ze helpen me ook terug te denken aan een geweldige dag.

Giovanni Bartoli


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio