Natuurleuk Herk

Een wandeltocht doorheen Herk-de-Stad begin je op de markt. Hier vind je tal van gezellige cafés en enkele boetieks. Ook de kerk is zeker en vast de moeite waard om een bezoekje te brengen. Vervolgens wandel je langs de Hasseltstestraat richting Hasseltsesteenweg.

martecroesxios

Vlak achter het eerste kruispunt, loop je aan je linkerkant de Molenstraat in. Je komt nu aan een drukke weg die je zonder problemen kan oversteken langs het zebrapad.

Wandel nu de Daelemstraat in die je volgt tot aan de splitsing met het industriepark. Loop rechts het veldwegeltje in en je kunt vervolgens enieten van de prachtige weilanden. Ook de boerderijen die je in de verte ziet, laten je proeven van de echte natuur.

Nadat je dit pad hebt bewandeld, kom je op de splitsing met het Schulensbroek en de Beersbosstraat. Je hebt altijd de mogelijkheid om eens een kijkje te gaan nemen aan het grote meer en de omliggende natuur. Vervolgens wandelen we door de Beerbosstraat naar het centrum van Schulen. Het ideale moment om een korte pauze te nemen en een consumptie te nuttigen in één van de drie brasseries. Ook bevindt de Oude Gotische Toren, het oudste monument van Herk-de-Stad, zich op het marktplein. Je kunt in deze toren een  kijkje gaan nemen en vervolgens genieten van het mooie uitzicht.

Tenslotte keren we via de Gulkerveldstraat terug naar het centrum van Herk-de-Stad.

Marte Croes


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio