Postbodes Tervuren staken

De postbodes van Tervuren hebben maandagmorgen spontaan het werk neergelegd uit protest tegen het personeelstekort. "De postbodes moesten maandag bovenop hun normale werk samen drie uitreikingsrondes bijdoen en dat was net iets te veel", aldus vakbondssecretaris François De Winter (ACV-Transcom).

belga.be

Het management heeft ondertussen twee extra mensen beloofd voor dinsdag. Als die er zijn zal het werk dinsdagmorgen hervat worden.

Het personeelstekort in diverse postkantoren van Vlaams-Brabant sleept al een hele tijd aan. De postbodes in Tervuren legden afgelopen vrijdag ook al even het werk neer en hun collega's in Dilbeek staakten toen zelfs een hele dag. In Dilbeek werd na nieuwe aanwervingen maandagmorgen terug het werk hervat. Volgens De Winter zijn er eveneens problemen op andere plaatsen zoals Overijse, Zemst, Diest, Zichem en Leuven-Centrum. De vakbonden erkennen dat De Post wel degelijk moeite doet om nieuwe mensen te werven. Nieuwkomers haken vaak al na enkele dagen af. "Dit is het gevolg van de hoge werkdruk door de herschikking van routes en het personeelstekort, de lage beginwedde van de nieuwe postmannen die als hulpkracht geworven worden, het vroege aanvangsuur en dergelijke. Wij vragen al jaren tevergeefs om speciale loonvoorwaarden voor de moeilijk te bereiken kantoren", aldus De Winter.