Homohuwelijk, Addy Ariën, voorzitter LHAR

De Kerk wordt alsmaar rechtser en rechtser. Ze predikt geen liefde meer maar zorgt voor verdeeldheid en discriminatie. De Kerk wil de liefde tussen twee mannen of vrouwen zelfs niet bezegeld zien in een burgerlijk huwelijk. Waar moeien ze zich mee?

- - -

Ze zijn niet tegen homo's (net zoals Jehova's Getuigen) maar wel tegen de beleving ervan. Spijtig dan, beste Instellingen, homo's zijn geen planten hoor. Hoe moeten gelovige holebi's zich hierbij voelen? Naast seks kennen ze ook liefde en genegenheid en geven vriendschap aan anderen. Maar dat heeft de Kerk al lang uit het oog verloren. Binnenkort kunnen ze van de lege kerken ontmoetingsruimten maken voor iedereen en dat zou pas ten goede komen voor een grotere groep mensen die vol vriendschap en liefde zijn.

Het ontdopen is nu echt op gang gekomen (zie Faceboekgroep "ontdopen", kent reeds 187 leden op enkele dagen tijd ...). Meer en meer mensen willen geen lid meer zijn van Instellingen die extreme standpunten innemen zoals o.a. de Kerk doet.

Als holebi-beweging zullen wij deze extreme standpunten blijven bestrijden, ze getuigen van weinig respect voor de holebi's en onwetendheid over wie we zijn (alhoewel).

Addy Ariën

voorzitter Limburgse holebi-adviesraad (LHAR)