Beerens neemt deel activiteiten van Kroymans België over

De Beerens Groep heeft een akkoord bereikt met de bewindvoerders van het noodlijdende Belgische Kroymansconcern om de activiteiten en bijbehorende activa van Opel Zaventem en Opel Vilvoorde over te nemen.

De afgeslankte Kroymansactiviteiten beperkten zich nog tot de verdeling van de merken Opel, Volvo en Ford tijdens de gerechtelijke reorganisatiefase.

belga.be

"Nu er een akkoord is bereikt met de Beerens Groep (...) beschikt Kroymans over extra middelen om de reorganisatie te bewerkstelligen. Een management-buy-out door de huidige bewindvoerders moet ervoor zorgen dat ook de Volvo- en Fordactiviteit gevrijwaard worden", luidt het. De overname en kapitaalinbreng zullen er volgens Beerens toe leiden dat de sociaaleconomische gevolgen beperkt worden. Voor een "overgrote meerderheid" van de 160 tewerkgestelde personeelsleden zou er in de vernieuwde organisatie nog werkzekerheid zijn. Beerens zal de Opelactiviteiten centraliseren in Zaventem. Gedurende de salonperiode zal Beerens nog een commercieel Opel-team aan de slag houden in Vilvoorde. Daarna zullen de Opelactiviteiten in Vilvoorde definitief verdwijnen en volledig plaatsmaken voor Ford, waarmee Opel in de voorbije jaren de showroom en werkplaats deelde.