Wet op bescherming dieren? Peter Thys, Herk-de-Sta

Het is in België verboden om een advertentie te plaatsen om pups te verkopen. Dit zou zijn om te voorkomen dat mensen ondoordacht een pupje kopen en het arme diertje achteraf in het dierenasiel beland. Daar zijn mensen druk in de weer om die dieren op te vangen en een goede thuis te geven. Een lovenswaardig werk en als ik daar op bezoek ga denk ik soms

- - -

“ moedige mensen” want het lijkt wel dweilen met de kraan open.

Dieren moeten beschermd worden tegen mensen die ondoordacht en harteloos handelen. Daar sta ik achter en dat vind ik een zeer goede zaak. Ik heb zonder het te willen een nestje labradorpups, 9 pups. Ik kan deze niet allemaal houden… ik heb ook 3 volwassen labradors. Deze pups zijn er nu, dat is onomkeerbaar.

MAAR!!!

Je moet over een HK nr beschikken om een advertentie te kunnen plaatsen om een nestje pups aan goede thuis te geven. Dit kan je enkel bekomen als je minstens 3 nesten per jaar hebt. En dit terwijl er al honden te veel zijn!!! Nu kan ik in geen enkele krant een advertentie zetten omdat ik niet over een HK nr beschik!

Worden de dieren daar beter van? Wet op bescherming van de dieren of dierenhandelaars???? Ik kots van dit soort regelgeving. Foei aan de overheden die dit soort (corrupte) maatregelen ter bescherming van de dieren(handelaars) neemt. Ik schaam me in uw plaats!