Belgen kampioenen van de virtuele wensen

Franstaligen versturen wereldwijd het meest elektronische wenskaarten. Dat schrijft Le Soir. België, na Canada en Frankrijk de grootste markt, telt ongeveer 1,5 miljoen gebruikers op elk van de belangrijkste sites.

In een jaar tijd is het percentage van personen die nog enkel e-cards sturen opgelopen van 9 naar 23 procent, een stijging met 250 procent.

belga.be

Dat blijkt uit een peiling van TNS Sofres in opdracht van Groupe Aventers, dat dromadaire.com in het leven riep. Op internet bestaan er twee modellen: de betalende versie in de Verenigde Staten en de gratis versie in Europa. Dat verklaart waarom Frankrijk en België de grootste markten zijn geworden in een jaar tijd. In het gratis model zijn reclame-inkomsten belangrijk. De CEO van cybercartes.com zegt in Le Soir dat het doelpubliek vooral uit vrouwen bestaat. Zeventig procent van de bezoekers zouden vrouwen zijn, voornamelijk dertigers. Vooral de personaliseerbare kaarten zijn in trek, zegt de CEO van de kmo. In de nieuwste wenskaarten van de site kan de stem van de gebruiker geïntegreerd worden.