Luminus, P. Meesters, Meeuwen

Ik ben al sedert de oprichting klant van Luminus. Ik stel vast dat ik als trouwe klant 'die nooit klaagt of vraagt' een zeer duur contract (het duurste ?) van Luminus krijg !

- - -

Als je uiteindelijk na heel lang proberen iemand aan de lijn krijgt bij Luminus, dan zegt men dat men via internet en op alle mogelijke manieren adverteert over beterkope tarieven.

Heeft een trouwe klant niet meer recht op een beter tarief dan nieuwe klanten ? Het komt mij over dat men met het geld van de trouwe klanten nieuwe klanten kan lokken.

Ik heb Belgacom vandaag en vorige week meermaals proberen te bellen voor info. Het is een echte schande. Hoe durft men te spreken van enkele minuten wachttijd ? Ik kreeg meermaals te horen dat de wachttijd langer is dan 5 minuten en dat men aanraadt later terug te bellen. Men geeft je dit advies wel pas als je heel de lijst met mogelijkheden hebt beluisterd. Het personeel van Belgacom zegt zelf dat de wachttijden zeer lang zijn. Dat van die enkele minuten wachttijd van de woordvoerder van Belgacom in het nieuws klopt voor mij helemaal niet.

Toen ik de telefoonlijn van m'n ouders wilde opzeggen heb ik dit 2 keer telefonisch gedaan. Toch bleef men facturen sturen. Later zegt men pas dat als je bij Belgacom een contract wil opzeggen dat dit enkel kan via aangetekend schrijven of via een telefoonwinkel. Nochtans als Belgacom je een contract wil aansmeren, volstaat een eenvoudig telefoontje en een factuur met een prijsverlaging van enkele euro's op de volgende factuur om je voor minstens voor een jaar te binden.

Ik betaal steevast voor een Belgacom 'go' internet verbinding, maar heb slechts de down- en uploadsnelheid van de 'light' versie en betaal dus elke maand te veel.

In de zomer ging er een factuur van Belgacom verloren. Bij de eerste herinnering werd er direct 5 € administratiekosten aangerekend.

Minister Q heeft gelijk. Er moet dringend opgetreden worden tegen al deze wanpraktijken.

Ik had meer vertrouwen in deze bedrijven voor de liberalisering. Toen was winst nog niet de drijfveer en de dienstverlening beter.