Ryanair schort binnenlandse vluchten in Italië op

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd haar binnenlandse vluchten in Italië vanaf eind januari tijdelijk stop te zetten, wegens een geschil met de Italiaanse autoriteiten over de identificatie van passagiers.

De opschorting van de vluchten vanaf 23 januari heeft betrekking op alle vluchten tussen de tien Italiaanse luchthavens waar Ryanair actief is, luidt het.

belga.be

De luchtvaartmaatschappij wil zo protesteren tegen een bepaling van 17 november van de Italiaanse luchtvaartautoriteit (Enac), die bepaalt dat Ryanair passagiers moet aanvaarden met een in Italië geldig identiteitsdocument, zoals een werkbewijs, een rijbewijs of een visvergunning. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil echter enkel passagiers toelaten die beschikken over een paspoort of identiteitskaart en heeft beroep aangetekend tegen de bepaling. Dat beroep is uitgesteld. Ryanair-topman Michael O'Leary hekelde het feit dat "maatregelen ingevoerd moeten worden om de veiligheid te verlagen op de binnenlandse vluchten in Italië ten opzichte van de veiligheidsmaatregelen in voege op al onze andere vluchten".