4 op de 10 Belgen heeft geen problemen met tweedehands cadeau

Veertig procent van de Belgen heeft er geen probleem mee om gekregen cadeaus via zoekertjes- of veilingsites te verkopen. Dit blijkt uit een enquête in opdracht van de zoekerswebsite Kapaza!. Het onderzoek werd in november online uitgevoerd bij duizend Belgen.

belga.be

"De meerderheid van de schenkers vindt wel dat je een gegronde reden moet hebben om dit te doen", zegt algemeen directeur Perry Koorevaar van Kapaza! België woensdag in een mededeling over de resultaten van de enquête. De meerderheid zou het ook "vervelend vinden om hun cadeaus terug te vinden op één of ander site".

Vier op de tien ondervraagden hebben er geen probleem mee om tweedehandsgeschenken te ontvangen. Een vijfde heeft al minstens één keer een tweedehandscadeau aan iemand gegeven dat hij op een zoekertjes- of veilingsite gekocht had. Vijfenzestig procent van de ondervraagden geeft aan dat ze al eens nieuwe en tweedehandsspullen online kopen. Dit is een stijging van 5 procent ten opzichte van een gelijkaardige enquête die Kapaza! in juni hield. Bij de Waalse internetgebruikers lijken zoekertjes- en veilingsites populairder dan bij de Vlaamse, want daar koopt 71 procent online ten opzichte van 61 procent bij de Vlamingen. De gemiddelde Belg koopt tien keer per jaar een tweedehandsproduct online, vier keer per jaar verkoopt hij iets en zeventien keer per jaar zoekt hij op zoekertjes- of veilingsites, zo staat nog in de mededeling.