Chinese BAIC bekoelt interesse Spyker in Saab niet

De investeringsplannen van het Chinese Beijing Automotive Industry (BAIC) hebben geen invloed op de interesse van sportautofabrikant Spyker Cars in het Zweedse Saab. Dat liet een woordvoerder van Spyker weten.

BAIC heeft aangekondigd de komende drie jaar ruim 3 miljard euro uit te trekken om met nieuwe automodellen marktaandeel te veroveren in binnen- en buitenland.

belga.be

BAIC nam de technologie van de oude Saab-modellen 9-3 en 9-5 over. De techniek van Saab speelt een belangrijke rol in de agressieve groeiplannen van BAIC. Spyker is momenteel in onderhandeling over een overname van Saab. Spykertopman Victor Muller liet gisteravond nog weten dat het hele bedrijf achter het bod op het Zweedse bedrijf staat, ook de aandeelhouders uit Rusland en Abu Dhabi. Moederconcern General Motors wil voor 31 december een oplossing voor Saab. De Chinese autobouwers zijn driftig op zoek naar buitenlandse overnamekandidaten. Zo probeerde BAIC eerder dit jaar het Duitse Opel, in bezit van GM, in te lijven. Het Chinese Geely staat op het punt het Zweedse Volvo over te nemen, terwijl Sichuan Tengzhong de terreinwagen Hummer overneemt van GM.