Buren vieren kerst op Kiewit Heide

Chretien Paesen

Naar goede gewoonte treffen vrienden en buren van de

Kiewitse Heide

elkaar regelmatig. Kerstmis is daarop geen uitzondering en dus werden er hier en daar heuse feesttenten opgezet waar de Kiewittenaren gezellig iets konden drinken en eten.

Schutterspleintje.

In de schaduw van het kerktorentje bouwden de bewoners een verwarmde tent met extra houtvuren daar rond.  Het lokale buurcomité met Chris Wolfs op kop heeft de handen vol met spek met eieren bakken, borreltjes en wijn uitschenken en vooral met bijkletsen. Voor anderhalve euro kun je er al eten. Niet verwonderlijk dat de zaak al vlug vol liep.

Luchtvaartstraat.

Hier hebben Fons Steegmans, Serge Spitz, René Steegmans en Serge Jonckers een heuse cafeteria gebouwd. Het blijft het ganse jaar door staan. Al voor de zesde keer organiseert de buurt van de Luchtvaartstraat hier een kerstweek. Dit jaar is er een fakkeltocht doorheen het domein van Kiewit, diverse optredens en een karaoke-avond. Hun opbrengsten schenken ze aan lokale goede doelen.

Dat velen in deze wijk er met een rode neus bij lopen is niet alleen te wijten aan de bijtende koude. Gluhwein en borreltjes hebben hier ook hun zegje.

Chretien Paesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio