Vliegverkeer Brussels Airport langzaamaan weer normaal

Op Brussels Airport begint de situatie langzaamaan te normaliseren. "De sneeuw is geruimd en zo goed als alle vluchten gaan door", zegt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.

"Sommige vluchten, vooral langeafstandsverbindingen naar de VS bijvoorbeeld, hebben nog moeilijkheden", aldus Van der Cruysse.

belga.be

De meeste vluchten hebben nog vertraging. Brussels Airport hoopt die hinder in de loop van maandag weggewerkt te krijgen. "De rest van de dag blijft onvoorspelbaar, want wat de voorspelde sneeuwval voor maandagvoormiddag precies met zich zal meebrengen, is koffiedik kijken", stelt de woordvoerder van Brussels Airport. De luchthaven treft naar eigen zeggen alle voorbereidingen om de impact van de sneeuw zo veel mogelijk te beperken. Rond 14 uur zouden de langeafstandsvluchten vertrokken moeten zijn en een zestal vluchten is geannuleerd, waarschuwt Brussels Airport. "De afleveringstijd van bagage kan wel oplopen tot twee uur", aldus Van der Cruysse. De deuren van de vliegtuigen zijn dikwijls vastgevroren en het laden en lossen van bagage lukt niet altijd zo gemakkelijk, luidt het. "Reizigers moeten niet zo lang aan de band blijven wachten, maar mogen later met boarding pass en identiteitskaart terugkomen", zegt Van der Cruysse. Tijdens de nacht van zondag op maandag bleef Brussels Airport uitzonderlijk open om de hinder van zondag op te lossen. Toen was de luchthaven enkele uren buiten gebruik door het hevige winterweer.