Hasseltse oudermoord, naam en adres bekend

Op de HBVL-website kan je reacties geven op sommige artikels. Geen slechte zaak, maar ook gevaarlijk. Ik heb mijn bedenkingen bij de “storm van verontwaardiging” die regelmatig opduikt bij bepaalde artikels. Echt om schrik van te krijgen.

- - -

Neem nu de artikels omtrent de Hasseltse oudermoord. Lees maar eens de reacties bij de artikels hieromtrent.

De moordenaar was nog niet bekend en er werd al geklaagd dat dit land zo geweldig onveilig is. Nadat men de dader kon ontmaskeren, kwamen er meer reacties. Sommigen betuigden hun medeleven aan de familie, maar anderen haalden (weeral) zwaar uit naar onze rechtstaat en voerden een pleidooi voor de herinvoering van de doodstraf. Clichés werden niet geschuwd: België is een “apenland”, doodstraf is goed, spijt komt altijd te laat…

Wat me opvalt is dat het bijna altijd dezelfde mensen zijn die daar klagen. Klagen is hun hobby, ontevreden zijn een levenswijze. Meer nog, ze voelen blijkbaar ook de drang om zo nodig het recht in eigen handen te nemen. Vrij radicaal en haatdragend allemaal. Soms vraag ik me af wie nu het grootste gevaar betekent voor onze samenleving: Moordenaars achter de tralies of “vrije radicalen?”