Kon. Harmonie St.-Michiel nationaal kampioen

De Koninklijke Harmonie St Michiel van Bree heeft zich zondag 6 december in Leuven gemeten met een zestal andere Vlaamse harmonieorkesten. Het concours, georganiseerd door het overkoepelend orgaan VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) werd dit jaar ingericht voor de lagere graden (3de, 2de en 1ste).

mireille

De harmonie St.-Michiel trad hierbij aan in eerste graad.

Eerder dit najaar werd het orkest geselecteerd uit een 6-tal harmonieën op de provinciale orkestwedstrijd in Maaseik. Daar werd het orkest algemeen laureaat van het hele gebeuren en kreeg het gelijk een uitnodiging om deel te nemen aan het concours op nationaal niveau.

In de prachtige concertzaal van het gerenommeerde Lemmensinstituut in Leuven, besliste de 3-koppige jury dat het Breese orkest ook hier de meeste punten van de dag verdiende, met een prachtig totaal van 91,67%.

Daarmee werd de harmonie algemeen laureaat van de eerste afdeling en daardoor ook Nationaal Kampioen 2009-2010 van VLAMO. Een titel om terecht fier op te zijn…

De Breeënaren met hun 43-koppig orkest en onder leiding van dirigent Johan Mertens, behaalden de overwinning met de uitvoering van volgende werken:  The Entry Mars of the Boyars van Johan Halverson, het plichtwerk: The Sword of Honour van de jonge Belgische componist Tom de Haes en als  keuzewerk werd Virginia ten gehore gebracht: een werk van de Nederlander Jacob de Haan.

Mireille Moreau


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio