Skivakanties zitten in de lift

De skivakanties voor deze winter zitten zoals vorig jaar in de lift. Belgische skiliefhebbers boekten tot nu toe zelfs vijftig procent meer vakanties richting Andorra dan vorig skiseizoen. Daarentegen zijn er in het algemeen minder vakanties voor de winter geboekt.

belga.be

"Reizigers boeken hun wintervakantie korter voor hun vertrek", nuanceert Claude Perignon van de Association of Belgian Tour Operators (ABTO).

"Door de economische onzekerheid en het tanende consumentenvertrouwen zijn voorspellingen voor de winter nogal moeilijk", licht Perignon toe. Vliegtuigvakanties via een touroperator vallen volgens ABTO met 6,9 procent terug deze winter. Touroperators stellen wel een sterke stijging van de geboekte autocarvakanties (+73 procent) vast. Volgens ABTO is die toename te danken aan de skivakanties, waarbij behalve Andorra ook Zwitserland, Italië en Frankrijk wel varen. Tijdens de winter de Afrikaanse zon gaan opzoeken, is bij de Belgen ook populair met 23,9 procent meer touroperatorreizen dan vorige winter. Voor Kenia stelt ABTO zelfs een groei van 175,5 procent vast doordat de directe vakantievlucht vanuit Brussel naar Mombasa en Zanzibar terug opgestart is.