Delhaize De Leeuw opnieuw grootste groep

Delhaize De Leeuw is met een omzet van ruim 19 miljard euro in 2008 opnieuw de grootste Belgische groep in de nieuwe editie van de Trends Top 30.000. "Het is meer dan waarschijnlijk de laatste keer. Volgend jaar zal de fusie tussen InBev en Anheuser Busch zich volledig in de cijfers vertalen.

belga.be

Voor de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt de omzet van de nieuwe groep al meer dan 27 miljard dollar", aldus Trends.

Anheuser-Busch InBev (16,102 miljard euro) staat nu nog op de tweede plaats in de top tien van de geconsolideerde jaarrekeningen. De nummer drie, Frère Bourgeois, "haalt naar goede gewoonte het grootste deel van de omzet uit energieactiviteiten (Transcor)". Voor het overige zijn er volgens Trends Top nauwelijks verschuivingen in de rangschikking, met uitzondering van Mazda Logistics Europe, vorig jaar nog tiende, dat vervangen werd door Distrigas, sinds kort een dochteronderneming van het Italiaanse ENI. Trends merkte nog op dat de groep Delhaize De Leeuw niet verward mag worden met Louis Delhaize uit Ransart. "De oprichters van beide groepen zijn broers die een verschillende weg insloegen. Delhaize De Leeuw is erg actief in de Verenigde Staten. Louis Delhaize concentreert zich vooral op de Franse markt."