Vakbonden bij Touring zetten actie voort "tot de finish"

Het personeel bij mobiliteitsorganisatie Touring heeft ook vandaag zijn actie voortgezet, waarmee het protesteert tegen het stopzetten van de sleepdiensten in eigen beheer en het verlies van tientallen banen. Een 60-tal personeelsleden bezette woensdag opnieuw de lokalen van Touring aan de Wetstraat in Brussel.

belga.be

Ook één rijstrook van de drukke straat werd bezet. "We gaan door tot de finish", verklaarde vakbondsman Patrick Slowacq van het ACV-Metaal.

Dinsdag werd nog een rechterlijk bevel tot ontruiming uitgevaardigd, maar daar laten de bonden zich niet door afschrikken. "Dinsdag kwam al een deurwaarder en we verwachten ook woensdag nog een deurwaarder. Maar we gaan door tot de finish", aldus Slowacq. Hij rekent op een signaal van de directie. De woordvoerder van Touring zegt dat de directie woensdag een deurwaarder en politie zal sturen naar de actievoerders. Hij herhaalde ook dat de directie enkel wil onderhandelen in de ondernemingsraad. "Dat is de enige wettelijke manier." Er is voor donderdag een ondernemingsraad gepland.