ACW Tessenderlo organiseert workshops eco-driving

Veel aandacht - en terecht - voor de top in Kopenhagen dezer dagen. ACW Tessenderlo wil graag de daad bij het woord voegen met de organisatie van een workshop eco-driving. Eco-driving staat voor het rijden op een manier die aangepast is aan de moderne motortechnologie.

herm

Dit komt onder andere het milieu en de levensduur van de motor ten goede.

We hebben vele gewoontes in het autorijden. De meeste daarvan zijn prima. Maar sommige zijn verouderd. Er zijn bijvoorbeeld gewoontes die ontstaan zijn door op de juiste manier om te gaan met een carburatormotor. Gelukkig rijden die nu bijna niet meer rond. Andere gewoontes zijn er omdat ze voor ons juist aanvoelen, terwijl ze eigenlijk niet optimaal zijn. Hier moeten we ons denkvermogen inzetten om ons gevoel aan te passen.

Na deze inspanning in het begin, geeft de workshop Eco-driving je veel meer rust achter het stuur, en niet te vergeten… het spaart je portemonnee. Je mag een gemiddelde brandstofbesparing van 10 procent verwachten (gemiddeld 150 euro per jaar), bij sommige chauffeurs zelfs tot 30 procent. Eco-driving verkleint ook je risico op de baan. Bij een bepaald bedrijf verlaagde het aantal schadegevallen met 40%!

ACW Tessenderlo wil 30 personen de kans geven om zo’n workshop mee te maken. En dit volledig op de kosten van ACW Tessenderlo. Hoe kan je nu zo’n workshop winnen? Mail gewoon voor 19 december naar jorisbillen1@yahoo.com met daarin je contactgegevens. Uit alle inzendingen loten we 30 winnaars.

De eco-drivingsessies zullen plaats hebben op woensdag 23 december in de loop van de namiddag.

Meer info: Joris Billen, voorzitter ACW Tessenderlo, tel. 0486 67 87 66

Joris Billen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio