Distributiecentrum Ansell Healthcare goed voor 25 extra jobs in Genk

Ansell Healthcare heeft een nieuw distributiecentrum voor de verdeling van chirurgische en onderzoekshandschoenen geopend op de site van de transportgroep Groep H. Essers in Genk. Het centrum is goed voor 25 extra jobs.

De opening van het nieuwe logistieke centrum van Ansell Healthcare komt er precies één jaar na de opening van een Europees distributiecentrum voor industriële handschoenen in Aalst.

belga.be

Het bevestigt de keuze van het bedrijf voor België als Europese draaischijf voor alle logistieke activiteiten, zo luidt het. De Europese distributie van Ansell Healthcare werd tot voor kort verzekerd door de centra van de groep in Frankrijk en Duitsland. Groep H. Essers zal voortaan het transport voor Frankrijk en Duitsland op zich nemen. Andere transportpartners zijn Ziegler, UPS, Transuniverse Cargo en Trans-o-Flex. Het nieuwe distributiecentrum in Genk heeft een oppervlakte van 10.800 vierkante meter en is in januari van volgend jaar volledig operationeel. Vanuit het centrum zal Ansell Healthcare de transport- en logistieke activiteiten tussen de verschillende productie-eenheden, de leveranciers en klanten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten verzorgen.