Tongerlo VC neemt optie op titel in Elen

In tweede provinciale A damesvolleybal stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor thuisploeg Elen. Ze moest de leider het vuur aan de schenen leggen en zo de punten thuis te houden. Een zeer grote opdracht wetende dat Tongerlo al 10 wedstrijden met winst afsloot en nog maar 6 sets prijsgaf.

Al vlug in de eerste set sloeg Tongerlo een kloof (3/6). Puntje per puntje knokten de meiden uit het Maasland om de kloof te dichten en bij 10/10 was het zover en namen ze zelfs de leiding: 12/10. Tot 13/13 bleef de score in evenwicht, waarna de dames van coach Parisi een tandje bijstaken en vlotjes naar setwinst stoomden: 20/25.

De meiden van coach Goossens reageerden gepast in set 2. De opslagdruk van Jeurissen en Stulens stimuleerde de thuisploeg. Enkele poeiers van Bleux zorgden er voor dat Elen de wedstrijd in handen nam. Een kloof 4/1 vergrootte stelselmatig via 11/7 naar 16/9. Zelfs een time-out van Parisi kon de Tongerlose trein niet meer op de juiste sporen zetten. De Elense TVG denderde af op setwinst, afgerond met een opslagace van Stulens: 25/16.

In de derde en vierde set kwamen de meiden uit Tongerlo niet meer in moeilijkheden. Een vechtend Elen, waar de vloer goed geveegd werd door Pannemans, kon niet optornen tegen de wervelwind Tongerlo. De meiden van Parisi wonnen uiteindelijk verdiend, wat ook beaamd werd bij de thuisploeg.

ELVOC ELEN - TONGERLO VC: 1/3   (20/25;  25/16;  14/25; 13/25).

Elvoc Elen: 1. Goltstein Nele; 3. Jeurissen Kim; 9. Put Caroline; 10. Bleux Ann; 12. Snyders Kathleen; 15. Stulens Evy. Libero: 13. Pannemans Michelle. Bank: 2. Pannemans Anke; 6. Crijns Gert; 7.Deckers Leen; 8. Coenen Karen; 14. Op ‘t Eyndt Kelly.

edgardbronckaers

Coach: Goossens Vital; Vanden Ecker Jonnie

Tongerlo VC: 2. Cardeynaels Gitte; 7. Geelen Ann; 8. Van Cauwelaert Beatrijs; 9. Eerdekens Veronique; 10. Geuzens Anneleen; 13. Cardinaels    Maaike. Libero: 16. Eerdekens Leentje. Bank: 4. Goossens Girtje; 5. Claes Ine; 14. Neijens Lorre; Kesters Sanne; ZoonsNoortjeCoach: Parisi Maurizio

Scheidsrechter: Motmans Frank.

Edgard Bronckaers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio