Dansende barman miktnaar de top

Toen hij 3 jaar geleden begon te werken als barman in dansschool Ritmo Studio’s Van Tieghem, werd hij voor het eerst geconfronteerd met de sport genaamd ‘dansen’. Donaat Celea was meteen verkocht en begon met allerlei lijndansen mee te doen die er aangeleerd werden op de wekelijkse stijldans-oefenavonden in dansschool Ritmo.

celeadonaatxios

Daar werd hij dan gevraagd om een danscursus “Latin” te volgen met Sanne Driesen. Ze genoten van het dansen maar wilden meer. Ze wilden sneller vooruitgaan, dus besloten ze om privélessen te gaan volgen om vervolgens te kunnen starten met wedstrijddansen. Zo gezegd zo gedaan en na enkele maanden stonden ze samen op de wedstrijdvloer. Hun resultaten waren behoorlijk waardoor ze het na minder dan één seizoen schopten tot in de 2de hoogste categorie van België.

Maar aan het einde van het seizoen besloot Sanne er mee op te houden omdat ze het vele trainen moeilijk kon combineren met haar studies. Dus was Donaat genoodzaakt om een nieuwe danspartner te zoeken. En die vond hij zonder problemen: Laura Dierckx, die reeds danste in de 2de hoogste categorie van België, aanvaardde de aanvraag voor een “try-out” met Donaat en na een hele zomer dagelijks trainen, staan ze nu samen op de wedstrijdvloer. Ze hopen tegen het einde van het seizoen te kunnen concurreren in de hoogste categorie van België.

Donaat Celea


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio