Borstkanker

Print
Borstkanker

Borstkanker

dokter Jaak Janssens,
Kl. Hilstraat 5
3500 Hasselt


Dokter,


Uw interview in het Belang heeft me zodanig van de kook gebracht, dat ik zelfs naar mijn huisarts heb moeten bellen om mijn woede te ventileren.

Ik kan akkoord gaan als u zegt dat 95% van de borstkankergevallen niet erfelijk bepaald zijn maar veroorzaakt worden door verkeerde leefgewoonten.
Ik heb tot nu toe een groot geloof in de wetenschap gehad en veel vertrouwen in onze westerse geneeskunde. Het zal allemaal wel kloppen wat u beweert.

Waar het me om gaat is het volgende: waarom legt u, in eenzelfde groot artikel, niet even uit wat wij aan onze leefgewoonten kunnen veranderen? Moet u er eerst 15,95 € aan verdienen vooraleer we dat te weten kunnen komen? Bent u echt een gewetensvolle arts of gewoon een gewiekste zakenman, die nog meer geld heeft geroken?

Kunnen we überhaupt iets aan onze levensgewoonten veranderen. Oké: veel bewegen, stress vermijden, zo weinig mogelijk vlees, veel rauwe groenten en fruit, …
Maar hoe gezond is dat alles dan nog? Hormonen, insecticiden… Richt uw pijlen naar de politiek of de industrie i.p.v. naar een machteloos individu.

Borstkanker plaag die te vermijden is: met welke schuldgevoelens kunt u ons en onze familieleden nog opzadelen?

Eerst het boek maar kopen zeker?

Ik dank u om uw “kostbare tijd” besteed te hebben aan het lezen van mijn brief.