Van Bakelandt tot Suske en Wiske

Aan het einde van mijn straat woont Marc Neuteleers. Hij is leerkracht van beroep en strips verzamelen is zijn grote hobby. Hij was 13 jaar toen hij er mee begon. De aanleiding? Een gesprongen blindedarm… Hierdoor moest hij 2 operaties ondergaan.

evelienheyligenxios

Elke dag kreeg hij strips van zijn ouders en ook zijn vrienden namen strips voor hem mee. Zo kreeg hij meer en meer strips.

In 1984 begon hij stripbeurzen te bezoeken.  Al snel bouwde hij relaties op met de mensen van de stripbeurs. Zo wist hij wanneer er nieuwe strips uitkwamen en kon hij ook speciale edities van strips vastkrijgen.

Na 25 jaar verzamelen heeft Marc ongeveer 6.000 strips waarvan 400 tot 500 strips speciaal zijn. Bijvoorbeeld een beperkte editie of een gesigneerde. Vroeger ging Marc ook op hobbybeurzen staan. Dit doet hij niet meer, want het is altijd een hele verhuis met de strips.

Marc zijn lievelingsstrips zijn Storm, XIII en Thorgal. Deze volwassenenstrips koopt hij nu nog altijd, maar niet zoveel als vroeger want ze zijn helaas duur. Urbanus strips koopt hij niet omdat hij de tekeningen niet zo mooi vindt en de inhoud wat platvloers. Voor zijn kinderen koopt hij Jommeke, Kiekeboe en Suske en Wiske. Zo blijft zijn verzameling nog altijd groeien.

Evelien Heyligen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio