Sprookjestocht Mozaiëkschool groot succes

Lieve kinderen,

Ik heb als Koning Winter een probleem met mijn dochter, de Ijsprinses. Ze is in slaap gevallen en ik krijg haar niet meer wakker. Hermien de Heks heeft haar betoverd en mijn lieve dochter kan alleen maar wakker gemaakt worden door een toverspreuk.

hermansvital

Ik ben al oud en weet niet hoe ik hier aan moet beginnen. Komen jullie mij helpen ?

Deze tekst kregen we een tijd geleden te lezen en dus trokken we zaterdag 14 november vol verwachting naar de Mozaiëkschool. De groep waar ik in zat was de laatste en dat had verschillende gevolgen : alle acteurs waren al goed ingewerkt en nadat wij het toneel gezien hadden kwamen sommige acteurs met ons mee. Dat was zeer leuk was, ze vertelden gewoon hun verhaal verder tijdens de wandeling.

Maar laten we beginnen bij het begin. Om 21 uur zijn we vertrokken (we waren met 710 wandelaars die om het kwartier in groep vertrokken vanuit de kleuterhal in de Mozaiekschool . Hier werden we door twee heksen gewezen op de gevaren van onze tocht. We kregen ook een goede raad mee: “blijf weg van Heks Hermien”. Na het inoefenen van een toverspreuk mochten we vertrekken.

De eerste halte was het Paleis van Koning Winter. Daar werden we verwelkomd door de wachter van de Koning. Tijdens de roep om hulp van de Koning kwam heks Hermien al op haar bezem en haar rode ogen (een schitterende vondst) lachend overgevlogen. De kinderen schrokken hier wel even van, maar vonden het ook wel leuk. De  Koning gaf ons de opdracht om zijn dochter te wekken. We moesten op zoek naar een magische drank. De Koning had een oude spreuk in zijn paleis gevonden om zijn dochter wakker te krijgen, maar Hermien had heel wat woorden weggetoverd. Deze woorden dwarrelden alleen die avond nog tot middernacht op de aarde rond. Als de toverformule voor middernacht terug volledig was en de Bloemenfee kon de toverspreuk uitspreken, dan kon Sneeuwvlokje wakker worden. Als dit niet gebeurde, bleef Sneeuwvlokje slapen en kon Koning Winter nooit meer weg uit het land. Dan zou het voor altijd koud blijven…

Met deze goede raad gingen we op weg. Via de steegjes en met hulp van lieve heksen (en nog meer tips en een toverdrank) kwamen we aan bij de Elfenburcht.Hier werden we ontvangen door nog meer lakeien en werden we naar de Elfenprins, zijn vrouw Halewietje en hun 11 Elfenkinderen gebracht. Zij waren ons zeer dankbaar om de hulp twee jaar geleden (we hebben ze toen gered uit de betovering van Heks Hermien) en ook zij vroegen ons om hulp om de IJsprinses te redden. Nadat we weer een spreuk hadden gekregen en suikerbonnen voor Elfje 11 (een echte lieve baby) gingen we verder. We kwamen bij de Heksenschool waar we praktische vliegles kregen van 2 heksen. Een paar mensen werden uit het publiek gehaald en ze kregen uitleg over de moderne bezems. Men had handgestuurde bezems, maar ook supermoderne bezems zoals een Porsche (oude elektrische stofzuiger). Iedereen heeft zich een breuk gelachen en dat was de bedoeling. Ook hier kregen we weer een tip mee.

De tocht ging verder richting Kempenhof, een wijk die ook deel uitmaakt van de Banneuxwijk. Hier kwamen we Prins Vrieskou tegen die verliefd is op de IJsprinses. Hij smeekte ons hem te helpen ook hij gaf een tip mee. De volgende halte was de Kabouterkoningin en deze vroeg ons om de kluis met de magische drank open te helpen maken. Er stond een kluis, maar de code wist ze niet meer. Met de hulp van de kinderen was dat snel opgelost. Ook hier kregen we weer een deel van de toverspreuk mee.

Tijdens een korte rustpauze kregen we kaboutersoep en toen we verder gingen, kwamen we terecht bij de Goede Zomerfee en Heks Hermien. Zij hebben elkaar bestookt met spreuken en Hermien probeerde iedereen om te praten om de IJsprinses niet te helpen. Maar daar staken de kinderen uiteraard een stokje voor. Na de nodige tips zijn we naar het Paleis van de Trollenkoning en de trollenkoningin gewandeld en na een toespraak van de Trollenkoning kregen we toegang tot zijn Paleis. Hier kregen we een hartverwarmde drank (jenever) en de kinderen kregen een fruitsapje. De hoofdlakei van Koning Winter zorgde samen met de Nar dat alles in goede banen verliep.

Na dit heerlijk jenevertje wandelden we door naar de IJskristalleningenieur. Hij was verdrietig omdat hij geen mooie ijskristallen meer kon maken omdat de IJsprinses sliep. De kinderen moesten de woorden die Koning Winter nodig had om de toverspreuk te vervolledigen afgeven, zodat hij alles kon gaan mengen. De volledige spreuk kwam uit de magische trommel en met deze spreuk gingen we op pad naar de laatste halte .We moesten naar de Bloemenfee, die samen met de kinderen, de magische drank en onze toverspreuk de IJsprinses kon wakker maken.

De IJsprinses lag vredig te slapen op een bedje. Dank zij de Bloemenfee en de kinderen werd ze al snel wakker . Ze vroeg zich af waar ze was en dacht dat ze slecht gedroomd had. Maar  al snel herinnerde ze zich alles. Op het moment dat ze wakker werd, ontplofte Heks Hermien letterlijk en ging voor altijd naar de onderwereld. Sneeuwvlokje bedankte ons allemaal en we konden dan ook met een gerust hard gaan naar huis gaan. Alle kindjes kregen nog een kleine beloning van 2 kabouters.

Na deze tocht hebben we de inwendige mens versterkt samen met een drankje en we kijken nu al uit naar het vierde vervolg van deze fijne wandeling .

Meer foto’s kan je hier bekijken. En als u zelf foto’s heeft gemaakt, mail ze dan naar hermansenzoon@gmail.com zodat we ze ook op in de map kunnen plaatsen.

Vital Hermans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio