Zesdejaars WICO Campus Sint-Jozef op uitwisseling in Duitsland

Van 11 tot 14 november trokken 12 leerlingen en 23 begeleiders van het 6de jaar van WICO Campus Sint-Jozef naar Duitsland voor een uitwisselingsproject met de “Gymnasium Herderschule Lüneburg “. De scholen waren in september j.l. met elkaar in contact gekomen naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de inwijding van het Duits kerkhof in Lommel.

jefflambrechts

Gedurende een week verbleven de Duitse leerlingen toen in het ontmoetingshuis in Lommel en werkten ze samen met de leerlingen van het 6de jaar moderne talen van Campus Sint-Jozef aan een project rond “Oorlog en vrede”. In november werden de Lommelse leerlingen dan op hun beurt uitgenodigd om deel te nemen aan de “Volkstrauertag” in Lüneburg. Tijdens dat herdenkingsfeest voor alle oorlogsslachtoffers ter wereld oogsten zij heel wat bijval voor hun ingetogen bijdrage.

De gastschool had, hoewel de tijd vrij kort was, een uitgebreid programma uitgewerkt voor de Belgische vrienden. “Wij hebben o.a. een bezoek gebracht aan Neuengamme, een Duits concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en aan Hamburg”, vertelden de leerlingen. “Ook hebben wij in het Duits een uitgebreide les geschiedenis gevolgd”.

De leerlingen verbleven in gastgezinnen en werden zo verplicht om hun Duits te oefenen. “Het was een zeer leerrijke ervaring, ” vonden de jongeren. Zij hoopten dat beide scholen in de toekomst dit initiatief verder zetten.”

De directie en leerkrachten van beide scholen waren het erover eens dat dit project volgend jaar zeker herhaald moet worden.

Jeff Lambrechts


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio