Oranje kleur in de Platweyers

Zondagnamiddag 14.00u, de start van een herfstwandeling aan de Platweyers. Het mooie weer en de zachte temperatuur maken er een ideaal moment van. De mooie kleurcontrasten zijn een plezier voor het oog: oranje bladeren, groen gras, blauwe lucht,… Met andere woorden/ geen dag om in je luie zetel door te brengen.

frederiekweyenxios

We starten onze tocht in de Semmestraat. De lange, kronkelige straat leidt ons langs mooie bossen en wandelpaadjes. Als we verder wandelen, komen we langs een kleine vijver. Hierin kunnen we de weerspiegeling van de bomen heel duidelijk zien, wat een zeer mooi beeld geeft.

Na even doorwandelen, zien we in de verte de dieren. Maar eerst zijn we getuige van een mooi uitgestrekt landschap. Enkele honderden meters gras met in de verte aan de horizon weer dichte bossen. Iets later komen we bij de dieren aan. Wat zouden de Platweyers zijn zonder dieren? Struisvogels, herten, bokken, schapen en kippen zorgen voor heel wat afwisseling. Spijtig genoeg is er soms een groot nadeel: de dieren zijn wat schuw, anders hadden ze zeker voor de nodige entertainment kunnen zorgen.

Om de wandeling af te sluiten, komen we aan bij de grote vijver van de Platweyers. Jammer voor ons dat de vijver op dit ogenblik wat droog staat, maar toch zorgt hij nog altijd voor een adembenemend zicht. In de winter zorgt de vijver zelfs voor veel winterpret. Honderden kinderen en volwassenen trekken dan naar de Platweyers om er hun schaatsen nog eens uit te testen.

Een zeer aangename en fijne wandeltocht voor in de herfst, maar ook zeker de moeite voor in de winter eens te doen. En zoals bij alle wandelingen is het mooie weer altijd mooi meegenomen. Alleen één nadeel: er ligt spijtig genoeg geen cafeetje aan de Platweyers waar je kan opwarmen aan een warme choco of tas koffie.

Frederiek Weyen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio