Karolien Bollen & Paplou

Op zoek naar iets uniek? Dan zit je bij Paplou goed. Paplou is een conceptstore, waar je zowel vintage als nieuwe design vindt. Wat je bij Paplou vindt, vind je nergens anders in Hasselt. De shop wordt gerund door Karolien Bollen, die het zelf een “uit de hand gelopen hobby” noemt.

celinevandebeekxios

Karolien is fotografe van opleiding, en oefent dit nu nog steeds uit als hobby.  In de winkel hangen sommigen van haar foto’s op, zeker eens op letten.

Ze begon met een webshop met retrokledij voor kinderen. Aangezien dit maar een beperkt publiek bereikte, besloot ze een winkel te openen: Paplou. Deze was gelegen in hartje centrum in de Walputstraat, waar ze verder ging met het verkoop van retrokledij voor kinderen. Uiteindelijk besloot Karolien dat het tijd was voor een uitbreiding en vond ze hiervoor de ideale locatie in de vroegere ‘The Vibe Cultshop’. Door deze uitbreiding kreeg ze ook de kans haar verzameling, die ze al 10 jaar lang aan het inkopen was op rommelmarkten enzovoort, van vanalles en nog wat ook aan te bieden aan klanten.

Paplou in de Dorpsstraat 37b in Hasselt is nu sinds een maand open, en zeker de moeite waard om eens binnen te springen. Van kinderkledij, tot retrospeelgoed, van kleedjes uit de jaren 50′ tot posters van toen,  LP’s, vintage sieraden,… De vintage-lovers onder ons zijn hier zeker een tijdje zoet.

Céline Vandebeek


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio