Kreasa Houthalen onderuit tegen sterk Neerpelt 2

De pupillen van handbalvereniging Kreasa Houthalen hebben zaterdag op de achtste speeldag verloren van Neerpelt 2.

In het eerste deel van de wedstrijd speelde Kreasa met 6 spelers tegen 5 van Neeperlt. Ondanks hun goede inzet en motivatie was het moeilijk spelen tegen een sterk aanvallend Neerpelt.

annekatrienmaes

Na twee minuten stond het al 0-3 voor de uitploeg. Keeper Clem deed enkele goede reddingen waardoor Kreasa terug kwam tot 2-3 na twee mooie doelpunten van Jobien. Neerpelt liet zich echter niet imponeren en scoorde vlug de 2-4, waarna de derde goal van de thuisploeg weer voor de aansluiting zorgde: 3-4.

In de achtste minuut liep het even fout en kreeg Kreasaspeelster Lina een gele kaart. Er volgende ook een penalty en zo werd het 3-5. Kreasa vocht voor elke bal en al vlug stond het weer 4-5, waarna ook de uitploeg weer scoorde: 4-6. Met nog twee minuten te gaan in het eerste kwart, gooide Kreasa alles in de strijd om toch nog te scoren. Jobien zorgde met een vijfde goal voor de aansluiting en Lieze zorgde net voor het eindsignaal nog voor de gelijkmaker. Eindstand na het eerste kwartier: 6-6. Beide ploegen verdienden hier twee punten.

Vol goede moed begonnen de twee ploegen (5 spelers van Kreasa tegen 6 van Neerpelt) aan het tweede kwart. Ook nu nam Neerpelt al vlug een kleine voorsprong (0-2). Ook deze keer zorgde Jobien voor het eerste doelpunt van de thuisploeg. Ondanks het goede verdedigende werk van Lina, Iris, Isaac en Kautar werd het 1-3, maar in de zesde minuut scoorde Jef dan toch de tweede goal voor Kreasa. Opnieuw een penalty voor Neerpelt en zo werd de stand 2-4.

Iris ondernam enkele goede pogingen, maar de bal ging steeds over de goal. Neerpelt profiteerde van het aanvallende spel van Kreasa, keeper Clem hield wel enkele ballen uit zijn netten maar kon toch niet voorkomen dat de tegenstrever nog scoorde: 2-5. In de laatste tien seconden legde Jobien de eindstand vast: 3-5. Kreasa krijgt hiervoor één punt en Neerpelt drie.

Tijdens het derde kwart stonden beide teams met evenveel spelers op het veld (6-6). Ook in de dit kwart liep Neerpelt uit tot 0-2. In de vierde minuut was het opnieuw Jobien die de 1-2 scoorde. Pivo Willem stond steeds goed opgesteld, maar de verdediging van Neerpelt zorgde er voor dat de bal niet in het doel belandde. Na enkele mooie kansen voor Kreasa en goede reddingen van keeper Clem, liep Neerpelt toch verder uit tot 1-6. In de negende minuut werd het toch nog 2-6 en dit was meteen ook de eindstand. Opnieuw één punt voor Kreasa en drie voor Neerpelt.

Na deze wedstrijd staat Neerpelt 2 op een tweede plaats en Kreasa Houthalen op de zesde stek.

Anne-Katrien Maes


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio