Tweede e-mailloze vrijdag op 27 november

Op vrijdag 27 november vindt in België voor het tweede jaar op rij de "nationale e-mailloze vrijdag" plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

Op de e-mailloze vrijdag moeten belangrijke en dringende boodschappen zoveel mogelijk telefonisch of rechtstreeks worden overgemaakt.

belga.be

Initiatiefnemer, communicatieconsultant Gunnar Michielssen, hoopt dat hij met dit initiatief mensen en bedrijven bewuster kan laten omspringen met elektronische post. "E-mail dreigt immers ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien ten koste van de efficiëntie en het persoonlijk contact", luidt het. Volgens Michielssen lijden bedrijven ook op financieel vlak onder het overdadig gebruik van e-mails. "Het Amerikaanse onderzoeksbureau Basex schat dat inefficiënt e-mailgebruik de Amerikaanse economie dit jaar zo'n 900 miljard dollar zal kosten. Dat verlies is vooral een gevolg van het grote aantal triviale en nutteloze mails en van de recuperatietijd die we nodig hebben om het werk te hervatten na elke kleine onderbreking."