Wandelen en fietsen in Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel staat vooral bekend als bedevaartsoord en Zichem kent iedereen als dorp van Ernest Claes. Maar daarnaast kunnen toeristen hier ook terecht voor een hapje en een tapje na het wandelen, fietsen of joggen. Of gewoon om er even uit te blazen in de mooie bossen en het gezellige park.

verduycktkatrijnxios

Bij deze geef ik enkele voorbeelden van mooie plekjes en wandel- of fietsroutes. We beginnen onze tocht in Zichem aan de Maagdentoren. Rondom deze toren zijn verschillende mooie routes aangelegd waar je een verfrissende wandeling kan maken.

Daarna vertrekken we richting Scherpenheuvel, waar we even langs een drukke baan wandelen om uiteindelijk de stadskern van te bereiken. Eerst richting basiliek uiteraard, waar we even een pauze nemen om alles eens te bezichtigen en eventueel een kaarsje te branden voor een naaste. Achter de basiliek gaan we het park in met de Mariahal (een zaal waar veel concerten worden gegeven) waar men de kruistocht van Jezus kan volgen door middel van kleine verhaaltjes bij de sculpturen die iedere stap mooi uitbeelden.

Na deze tocht van een kleine 5 kilometer is het tijd voor een deugddoende beloning en genieten we van een hapje…

Katrijn Verduyckt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio