Patro Maasmechelen

Print
Eindelijk is het zover. Patro Maasmechelen speelt zijn 1ste match in het spiksplinternieuwe stadion, voorlopig nog zonder naam. Als buurtbewoonster en voetballiefhebster voelde ik me iets of wat verplicht om voor onze jongens te gaan supporteren. De zon straalde aan de hemel dus het beloofde een gezellige voetbalnamiddag te worden.
Aan de kassa schrok ik, net als de meeste Patro-supporters van de hoge inkomprijs. Ze durfden maar liefst € 10 te vragen. Terwijl een ticket voor Schalke 04, in de Bundesliga, slechts € 8 bedraagt. Voor de wedstrijd viel de verkeerschaos op aan de ontsluitingsweg. Meteen was het een vuurdoop voor de hulpdiensten. Want een ziekenwagen moest zich een weg banen door de sliert auto’s naar een ongeval aan Maasmechelen Village.Meneer de burgemeester hadden de inwoners van Eisden-Tuinwijk u daarvoor niet gewaarschuwd?

Een ander klein detail was het ontbreken van een scorebord en bovendien was de stadionspeaker in de staantribune niet te verstaan.Voor de eerste keer in een thuismatch, speelde Patro nog eens in hun paarse shirts. En daar gingen de elf die het spel maakten tot aan de backlijn, de boot in tegen sk Deinze. Een Deinze dat via twee stilstaande fases, de drie punten mee naar huis sprokkelde. Amen en uit!