Pitbull

Print
Pitbull

Pitbull

'Nierpatiënt redt 3-jarig jongetje uit muil pitbulls' (GVA 14/09/02/). Ik word dit zo kotsbeu al dat onbegrip en onkunde met die honden elke krant of nieuws maakt er zyn eigen verhaal van.Pas op ik vind dit heel erg wat er met dit manneke gebeurd is.Maar wat was er in feite waren het nu pitbulls of bullterreirs?
Ik heb al meer dan 10 jaar bullterriers ,ga er mee op show ,kweek ze ,doe er gehoorzaamheid mee kortom ze zyn men leven.Als mensen by me een pup willen, worden ze grondig nagegaan of ze wel geschikt zyn,en geloof me er zyn er veel die niet geschikt bevonden worden.Een verkoper in een hondenfabriek doet dat niet,ze verkopen soms gedragsgestoorde honden aan om het even wie.Maar om nu terug by de Bullterrier terug te komen als het al een Bullterrier was!Deze honden zyn van nature uit zeer menslievende dieren,(eeuwenoude regel)ik kan nooit geloven dat dit zo gelopen zo als het beschreven wordt.Volgens my hebben deze honden dit kindje gewoon omgelopen en erop gesprongen om er mee te spelen.

Honden moeten leren spelen met mensen zodat ze hun kracht leren doseren. Dit zullen deze dieren niet geleerd hebben ,en echt agressieve honden jaag je zomaar niet weg en zeker geen 2 stuks.De wonde zal ook wel niet zo zwaar zyn als ze zeggen als je al na 2 dagen het ziekenhuis mag verlaten.De media springt natuurlyk graag op zo iets dat spreekt de mensen aan.Pas op ik verafschuw wat er gebeurd is.De eigenaar zou een goed lesje moeten leren .Als je grondstuk fatsoenlyk is afgemaakt kan dit nooit gebeuren!

Om nu te zeggen of te brullen we schaffen alle (gevaarlijke) honden af is zeker geen oplossing ,want wat is gevaarlyk iedere man met donkere haar is toch ook geen kinderverkrachter.Doe je dit wel gaan mensen die dat willen toch een hond fokken met een poedel uiterlyk en een slecht karakter.Waar zyn we dan ,alle honden afschaffen? Laat de hondenfok over aan mensen die er iets vanaf weten ,en er serieus en verantwoord mee bezig zyn.Laat desnoods de eigenaars een bekwaamheidstest afleggen.Eigenaars die al problemen met hun honden hebben veroorzaakt zouden op een lyst moeten komen en by erge delicten geen hond meer mogen houden.Dit pakt de oorzaak volgens my;en worden mensen die het goed voorhebben met hun dier met rust gelaten.En geloof me geen hond is van natuure uit agressief ze worden zo door ons mensen verpest.