Wickmayer en Malisse, Schulpen, Rekem

Afgelopen week heb ik mij, als Nederlander woonachtig in Belgie, enorm geergerd hoe het VDT omgaat met haar topsporters.

- - -

Het invullen van de whereabouts, waarbij de topsporter verplicht wordt elke beweging en verplaatsing die hij maakt vast te leggen, is m.i. een onmenselijke opgave.

Zoals afgelopen week is gebleken blijkt dat het niet vermelden van de een of andere verplaatsing een doodzonde is die direct de carriere van de atleet op het spel zet.

Ik ben geen fan van Malisse en/of Wickmayer, ik erger me alleen op het feit hoe het VDT met haar topsporters omgaat.

Wil Belgie dat deze sporters hun land positief in het nieuws brengen?

Nou Belgen doe er dan wat aan en zorg de de regels die de heren van het VDT hanteren aan banden worden gelegd.

Het kan toch niet zo zijn dan de Belgische voetbalploeg tijdens het spelen van het volkslied zich warm gaat lopen of een wielrenner die een belangrijke overwinning heeft gehaald bij het spelen vanhet Belgische volkslied het podium verlaat.

Toch zal het VDT hiervoor zorgen als de handelswijze die dit tribunaal hanteerd zo zal doorgaan.

Door wie worden de controleurs betaald (of werken deze vrijwillig) die de atleten bezoeken?

Doen de leden die het VDT vertegenwoordigen hun taak vrijwillig?

Gezien de strafmaatregelen die dit VDT hanteerd lijkt mij dat dit géén professionals maar amateurs zijn die niet weten waar ze mee bezig zijn.

Graag wil ik ALLE Belgen verzoeken, die de Belgische atleten een warm hart toedragen, om tegen de opgelegde straffen van Malisse, Wickmayer en wellicht Sugar Jackson te protesteren en actie te ondernemen om het huidige VDT te laten vervangen door professionals die weten waar ze mee bezig zijn.

Wellicht is het ook verstandig de atleten, net zoals criminelen met huisarrest, te voorzien van een enkelband met zender.

Men kan dan direkt zien waar ze zijn en is invullen van whereabouts overbodig.

Deze oplossing lijkt me ook nog betaalbaarder dan het huidige systeem, wat evenwel niet wegneemt dat het huidige VDT hun biezen maar moet pakken.