Wandelen door Hasselt

Hasselt is een gezellige provinciehoofdstad. Het is een veelzijdige stad met allerlei musea, groen, shoppingmogelijkheden en tijd om te genieten, daardoor dus ook ideaal voor een aangename wandeling.

Als vertrekpunt neemt u het Kolonel Dusartplein, waarschijnlijk het drukste plein van Hasselt, met zijn wekelijkse markten, Winterland, Kermis, evenementen,… Met de café’s aan de zijkant, de Provinciale bib, en het Jenevermuseum op een steenworp hier vandaan, is er altijd wel iets te doen.

celinevandebeekxios

Aan de bushalte op dit plein, gaat u de fietserstunnel volgen richting Kapermolenpark. Voor iedereen is hier wel iets: voor de kinderen een speeltuin, voor de sportievelingen een Finse piste om te joggen of het grootste openluchtskatepark van de Benelux en één van de grootste van Europa, en voor de anderen een rustgevende vijver of gewoon de natuur rondom.

Als u doorheen het Kapermolenpark wandelt (zandweggetje volgen), komt u op de Japanse tuin uit. (info: Van 1 april t/m 31 oktober- Dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur- Zaterdag, zon- en feestdagen van 14 tot 18 uur/€ 5 p.p. - € 4 p.p. voor senioren- gratis voor kinderen tot 12 jaar). De Japanse Tuin in Hasselt is het resultaat van de vriendschapsbanden die de steden Itami (Japan) en Hasselt sedert 1985 onderhouden. Hasselt schonk Itami in november 1991 een torenbeiaard, en in Hasselt is de Japanse tuin het geschenk. De Hasseltse tuin is de grootste Japanse tuin in Europa.

Hierna begeeft u zich terug naar het vertrekpunt, Dusartplein, zodat u nu het stadscentrum kan gaan verkennen. Daarvoor gaat u weg van de Provinciale bib wandelen, de Groene Boulevard/Kleine Ring (gekenmerkt door de groene Esdoorns) volgen, tot u het Virga Jessecollege bereikt (een groot, ouder, donkerbruin gebouw). (Wie graag nog wat groen wil zien, kan de Kunstlaan, stukje voor het Virga Jessecollege gelegen, in en naar het park aan het Cultureel Centrum). Hier gaat u de straat (aan Hassotel) in. Wanneer u hier rechtdoor blijft gaan, komt u aan de TT-wijk. De ‘twee torens’ zijn sinds 2004 terug helemaal herrezen met nieuwe winkels, nieuw uitzicht, nieuw hotel,…

Van hieruit gaat u dan steeds rechtdoor, om de stad te doorkruisen waardoor u aan de Vogelsanck komt. Hier ligt het Modemuseum om de hoek. Als u dan de straat uitwandelt en het Molenpoortplein oversteekt, komt u in dé winkelstraat van Hasselt. U kan deze rechts indraaien en blijven volgen. Uiteindelijk komt u aan de Century (fijn voor een drankje en/of hapje). Hier gaat u terug de Groene Boulevard volgen en komt u terug bij het vertrekpunt: Dusartplein.

Céline Vandebeek


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio