Wandelen door de Mullemer Bemden

Mullemer Bemden is een milieu-en natuurleerpad, gelegen in het hartje van Peer. Het is een wandeling van twee tot drie kilometer met de Dommel als oriënteringspunt. Wanneer men door Mullemer Bemden wandelt, komen er heel wat milieu - en natuurthema’s aan bod.

dorianaperonixios

Zo ontdekt men tijdens de wandeling een kleine en grote rioolwaterzuiveringsinstallatie, poelen, kleine landschappen,…. Het startpunt is gelegen aan de kringloopwinkel Esmeralda, Steenweg op Wijchmaal 66.  Men kan twee verschillende routes (groen en blauw) volgen. Deze zijn aangeduid met houten paaltjes waarop de kleuren aangegeven zijn.

Het is een rustige en natuurlijke omgeving. Het pad is deels aangelegd met knuppelpaden. Ook in de lente is deze omgeving bijzonder mooi met al zijn verschillende kleuren van de natuur. Hier en daar komt men  infoborden tegen waarop men interessante weetjes op kan terugvinden. Zo wandelt men voorbij een open weide die speciaal aangelegd is voor koeien. Het mest van koeien zorgt voor een vruchtbare grond zodat er nog meer planten kunnen groeien. Men komt ook voorbij een weide waar dennenbomen geplant worden,…

Wie deze wandeling doet, leert meer over de natuur en het milieu. Bij vochtig weer kan men best stevige schoenen of laarzen aandoen.

Doriana Peroni


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio