Driedaagse Dierenhappening in Grenslandhallen

Tijdens het laatste weekend van november zijn de Grenslandhallen de place to be voor ouders met hun kinderen. Daar vindt dan drie dagen lang de jaarlijkse Dierenhappening plaats. Actie, animatie en dierenweetjes zijn de ingrediënten van Vlaanderens grootste dierenevenement.

Voor Jo Lamers van GilClaesProducties zijn dat drukke dagen. Er is zoveel te doen met allerhande dieren. “Exposanten stellen nieuwe producten, accessoires en diensten voor, verenigingen brengen hun favoriete beestjes mee en dierenclubleden en deskundigen uit de medische branche geven tips voor de verzorging van je huisdier”, aldus Lamers.

Bekenden uit de dierenwereld geven demo’s en workshops. “Zo is er Inge Pauwels, de hondenfluisteraar, Evy Macquoy, die massage en shiatsu aan paarden en honden geeft, Geert De Bolster, de hondentrainer, I Care, waarbij je de bodymass van honden kan meten en geeft de dierenarts je tips bij Royal Canin”.

Animatie en actie

Ingrediënten als actie en animatie zijn ook te beleven langsheen het hele parcours. “Dierenshows met onder andere Andalusische paarden, dressuur, humor en roofvogels sieren de affiche.  Er is TV-casting voor dieren met gratis fotoshoot. Maak een ritje op een olifant, kameel, paard of pony. Bewonder de prachtige honden- en kattenrassen. Bewonder de honderden vlinders van de Vlindertuin. Frettenrace, rodeostier, kinderboerderij, aquaria en terraria….”. Jo Lamers raakt er niet over uitverteld. Zoveel is er te doen.

De deuren zijn open op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november, telkens van 10 tot 18u. De toegang voor kids tot 3 jaar is gratis. Kids tot 14 jaar betalen 6 euro, gezinnen (ouders en 2 kinderen) 28 euro en volwassenen 10 euro.

lutjebex

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio