Jongenbos en vallei van de Mombeek

Wie wil niet dolgraag eens tot rust komen in de volle natuur? Wel dan ben je in Vliermaalroot op het juiste adres. ‘t Root heeft de mogelijkheid om bezoekers, en zelfs plaatselijke bewoners een oase van rust te bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is het Jongenbos, een ongerept stuk Haspengouws  landschap.

djogicnejlaxios

Om de waardevolle fauna en flora te beschermen kreeg de natuur en het landschap terug alle kansen door de aanplanting van verschillende lijnvormige elementen, zoals hagen, bomenrijen en hoogstammen.

Om de wandeltocht goed te starten, vertrek je het best aan de Helstraat, en volg je de verharde weg richting het Jongenbos. Door de talloze bordjes met “Jongenbos” op, kun je je weg optimaal terugvinden. Je geniet eerst van een open zicht op de weilanden, met uitzicht op het uitgestrekte bos. En jazeker, hier gaan we ons later middenin bevinden.

Je wordt verwelkomd door de sprookjesachtige kleuren, die de natuur ons zomaar gratis te bieden heeft. Hier kun je op je gemak een minuutje tot rust komen en de schoonheden der natuur opnemen.

Doorheen je  reis  door het Jongenbos klinken de dierengeluiden en het stromende water van de Mombeek je als muziek in je oren. Al je zintuigen gaan optimaal werken, waardoor je je automatisch een stuk gezonder gaat voelen. Om je ogen nog even te verwennen , heb je rechts een prachtig beeld van het neoclassicistisch kasteel ” Jongenbos”  met aanhorigheden en landschappelijk park.

Plots zie je in de verte een feller licht naderen, de wandeling zit er bijna op. En ja hoor, een lokale bewoner staat je op te wachten aan het einde van je wandeling. Ziezo, na een flinke tocht van 6 km staat in de Bornstraat een bankje op je te wachten, waar je kan genieten van een prachtige zonsondergang.

En vergeet niet wakker te worden! Tracht je uit het sprookje te wanen, het is allemaal pure realiteit. Laat je overtuigen, en doe mee!

Djogic Nejla


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio