Kerk overhandigt burgemeester nieuwe cd Blessing

In het Huis van de Stad Lommel is donderdagochtend het eerste exemplaar van ‘Here You Are’, het nieuwste album van de Lommelse muziekgroep Blessing, aan burgemeester Peter Vanvelthoven overhandigd.

‘Here You Are’ betekent letterlijk: ‘Hier Bent U.

chrisvermeulen

’ In combinatie met de bekende Lommelse gebouwen die op de cd-hoes afgebeeld staan, wordt duidelijk dat bedoeld wordt dat God ook in Lommel is. “Hij is dichterbij dan je zou denken. Met de muziek van deze cd willen we mensen helpen om dichter bij God te komen. Om als het ware het gesprek met God weer aan te gaan,” aldus Cees Laurey, pastor van het Christelijk Centrum waar de muziekgroep deel van uit maakt.

Burgemeester Vanvelthoven voegt eraan toe: “Een stad is meer dan een verzameling gebouwen. Een stad heeft een ziel. En dit soort initiatieven dragen er toe bij om die ziel mee vorm te geven.”

Alle nummers zijn door de Lommelse gospelband zelf geschreven en de opnames vonden plaats in de Art Sound Studio’s in Houthalen-Helchteren. De cd kan dan ook met recht een echt Limburgs product genoemd worden.

Overigens is dit niet het eerste album dat Blessing op deze professionele manier heeft opgenomen. Eerder maakte het ook al een kerst-cd genaamd ‘Blessed Christmas’. Sfeervolle videoclips van de kerstliederen, opgenomen in het decor van een Limburgs kasteel, zijn te zien op de website van de band: www.blessing.eu.

Als u Blessing eens live wilt horen, dan is hun jaarlijkse kerstconcert wellicht een goede gelegenheid. Dit jaar zal het concert plaatsvinden op zaterdag 19 december in het Christelijk Centrum aan de Saskesdreef in Lommel-Kolonie. Kunt u niet zo lang wachten, dan kunt u er ook elke zondag om half elf terecht om Blessing tijdens een kerkdienst te horen spelen.

Chris Vermeulen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio