"Verlenging crisismaatregelen bedienden graag"

Een derde van de technologiebedrijven heeft dit jaar al gebruikgemaakt van de crisismaatregelen voor bedienden. Dat blijkt uit een enquête van werkgeversfederatie Agoria bij 337 bedrijven. Zestig procent geeft aan er ook volgend jaar nog een beroep op te willen doen.

belga.be

"Het is dus van groot belang dat de aangekondigde verlenging voor 2010 snel wordt behandeld in de bevoegde organen", zo vraagt de federatie van de technologische industrie.

Van de ondernemingen die de crisismaatregelen hebben toegepast, voerde bijna 60 procent tijdelijke werkloosheid voor zijn bedienden in, deed ongeveer 20 procent een beroep op tijdskrediet en voerde 10 procent arbeidsduurvermindering door. De andere 10 procent combineerde meerdere maatregelen. Een niet-verlenging zou aanzienlijke gevolgen hebben, zo blijkt ook uit de enquête. 42 procent geeft aan dat dit een ernstige impact zou hebben op de werkgelegenheid in de onderneming. Veertien ondernemingen vrezen voor hun voortbestaan. Minister van Werk, Joëlle Milquet, heeft rond de verlenging van deze maatregelen enkele dagen geleden het advies gevraagd van de Nationale Arbeidsraad (NAR). De technologiefederatie vraagt dan ook dat de NAR dit dossier snel behandelt.