Gat in de begroting

Print
Het minste wat je kunt zeggen is toch wel dat het premier Verhofstadt écht niet mee zit...Na een dreigende Nepal-crisis is het nu de beurt aan de tegenvallende economische groei die ver beneden de verwachting blijft.
Centrale vraag is wel of ons belastinggeld op de best mogelijke manier besteedt is, m.a.w is er voldoende rekening gehouden met de wereldeconomie en de weerslag hiervan op het binnenland? De veelvuldige beloftes aan de goegemeente worden het best terug in de ijskast gestopt, als verkiezingspropaganda hebben ze hun nut al bewezen... Het Paarsgroen kernkabinet had de ministeriële budgetten zo opgesteld dat er vers geld vrijkwam om cadeautjes uit te delen, maar nu is de bron opgedroogd! Zonder gezichtsverlies te lijden moet er niet minder dan 1 miljard € bespaard worden, dat gaat pijn doen.
Ons was immers beloofd dat de kleine man het beter zou hebben met de VLD in de regering. Optrekken van de laagste pensioenen en uitkeringen, een beter statuut voor de zelfstandigen, een goedkope zorgverzekering,...
Ter informatie, de "goedkope" zorgverzekering valt tweemaal zo duur uit als afgesproken. Wie durft te voorspellen dat deze verdubbeling wél de kosten zal dekken?
De gevolgen van de Paarsgroene uitspattingen staan er zwart op wit: de laagste pensioenen worden bevroren op hetzelfde moment dat de HOOGSTE inkomens minder belasting moeten betalen! Die actieve Welvaartstaat , is dat iets voor in de pruimentijd?