Magda Aelvoet

Print
Magda Aelvoet

Magda Aelvoet


Vreselijk, zou je denken, die toestand in Brussel ? Ach wat, 't is niet het eerste, en ook niet het laatste akefietje.Alleen had je dat van Agalev het minst verwacht, de ontwortelde idealisten. Het vacatuurtje, ontstaat door de ene, ook nog voorzien van een méér dan riante ontslagvergoeding, wordt in de kortste keren opgevuld door een héél nabije collega.
't Is maar te hopen dat die ook niet herhaaldelijk wordt weggebeld op een beslissingsvergadering en achteraf alles méé-goedkeurt...tegen de princiepes.Enfin, de crises is weer eens bezworen, en dezelfde blijven aan dezelfde vetpotten, want dat is toch 't belangrijkst ,of niet soms ? Er moeten wel voorwaarden gesteld aan de levering, maar toch. . gaat ze door! En wie gaat die voorwaarden stellen, én . ..wie gaat dat kontroleren ? Zeker zoals het bevel het land te verlaten voor de uitgeprocedeerde illegalen ! Zie je ze al gaan ??? Het aantal asielzoekers zakt !? Waar zouden ze wel zijn ???
De tijd dat de kasteelheer tegen de pastoor zei "Hou jij ze dom, ik hou ze arm " is weliswaar voorbij, en arm houden dat kunnen, of dat proberen ze in Brussel wel, maar dom houden ???. . Dat lukt niet zo gemakkelijk meer, maar ja, de pastoors zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. En of de brave burger nog gelooft wat er in Brussel allemaal gebrabbeld wordt ? Een héél klein beetje twijfel heb ik toch wel ! Maar ik geloof wél dat ze in Brussel zelf wel graag zouden hebben, dat de anderen geloven wat zijzelf zouden willen dat die anderen geloven. Is dat nu ook Politiek