Prostituees in Sint-Truiden

Een tijdje geleden stond in deze krant dat de politie van Sint-Truiden meer controles zou uitvoeren op de Luikersteenweg (ook wel Chaussée d'amour genoemd). Deze controles met als doel de roekeloze bestuurders, die meer aandacht hebben voor de meisjes van de bars dan voor het verkeer op de weg, te bekeuren. Nu kan ik je verzekeren dat ik van deze controles nog niets gemerkt heb. Maar ja, waarom zou de stad ook proberen dit probleem op te lossen? De bars brengen veel te veel geld op aan de stad. Dagelijks passeer ik in deze straat. Het is gewoon schandalig om te zien hoe onvoorzichtig deze bestuurders omgaan met het verkeer. Zij schieten van de ene kant van de straat naar de andere, ze remmen in het midden van de straat, ze rijden zonder te kijken voor je in, en wat wordt hier tegen gedaan? Niets, volledig niets!

L.R.

Uit de reportage van 20 augustus over de Chaussée d'amour blijkt nog maar eens dat de politie de botsingen die er gebeuren nogal grappig vinden.

Wekelijks gebeuren hier ongevallen. Deze week nog zwaaide een autobestuurder zich onverwachts om, waarschijnlijk zonder aandacht voor de moto-bestuurder die aankwam. Deze jongen ligt nu in het ziekenhuis met meerdere breuken en zal 1 tot 1,5 jaar nodig hebben om te herstellen. Is dit grappig? Alles behalve.

Wanneer gaat de stad Sint-Truiden eindelijk eens zorgen dat deze onvoorzichtige bezoekers van de Chaussée d'amour aangepakt worden zodat wij, inwoners van Sint-Truiden, ons weer in alle veiligheid kunnen begeven op deze steenweg??